Over mezelf

Nans Luyten ° 1970      Ik ben geboren als steenbok/haan op een koude wintermorgen om 4u20. Op slag vond ik heel vroeg opstaan minder aangenaam.

Als twintiger ronde ik mijn studies als kinesitherapeute af. Daarna volgde ik nog een jaaropleiding psychomotoriek bij kinderen. In mijn professionele loopbaan ben ik steeds op zoek gegaan naar een breder kader in de behandeling en het contact met mensen. Ik volgde daarna nog een 4-jarige opleiding tot begeleider/trainer emotioneel lichaamswerk met nog een bijkomende specialisatie in ademtechnieken. In mijn lichaamsgerichte aanpak gebruik ik ook de methode van brainspotting

Om de bedding en draagkracht in het werken met kinderen en jongeren te versterken heb ik de 2 jaar durende opleiding tot integratief verliescounselor in het begeleiden van brede verlieservaringen (werken met rouw, verlies, trauma, emotionele pijn) van kinderen en jongeren in de bleekweide te Gent succesvol afgerond. Als engagement ben ik actief als vrijwilliger bij het JAC te Leuven. Bijkomend heb ik ook de 2 jaar durende vervolgopleiding in de Bleekweide, aangesloten bij het AIHP, helemaal voltooid en ben ik officieel erkend als integratief psychotherapeut.  

Al deze inzichten hebben van mij een rijker mens gemaakt. Via mijn persoonlijk groeiproces heb ik geleerd contact te maken met wat er in mijn gevoelswereld leeft, en vooral: er leren mee omgaan. Hierdoor kan ik kiezen voor een waardevol, intens, liefdevol en bruisend leven. Als therapeut wil ik zowel bij kinderen en jongeren als bij volwassenen emotionele processen en groeikansen ondersteunen met respect voor ieders eigenheid en tempo, waarbij speelsheid, duidelijkheid, respect en veiligheid kernwaarden zijn in mijn engagement. Moeilijke thema’s ga ik daarbij niet uit de weg, maar het mag ook zeker licht en luchtig zijn.

Ik blijf regelmatig opleidingen en supervisie volgen zodat ikzelf en het aanbod dat ik geef, in beweging blijft.

Nieuw sinds januari 2019 : coaching Bewegen Op Verwijzing : omdat tussen weten en doen de afstand soms groot is … en net dan kunnen motiverende tips voldoende zijn om stap voor stap op weg te gaan naar gezond bewegen met plezier!

Bewegen is gezond en om de balans tussen lichaam en geest te bevorderen, start ik met het aanbod van pilates.

                                                                                                  Afbeeldingsresultaat voor pilates quotes